UAP Valcea UAP Valcea

Târgul de Artă

Marți, 19 decembrie, cu începere de la ora 18.00, la Galeriile Artex din centrul Râmnicului, va fi inaugurată cea de-a XXVI-a ediție a deja tradiționalului Târg de Artă. Târgul va fi deschis în perioada 19 decembrie 2017 – 18 ianuarie 2018, organizatori fiind reprezentanții Filialei Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România.
De amintit și faptul că, în cadrul târgului de artă la care facem referire, vor fi prezenți cu lucrări de pictură, grafică, sculptură și arte decorative artiști profesioniști, membri ai Filialei Vâlcea a UAP, precum și artiști invitați. Ne așteptăm ca evenimentul acesta să se dovedească unul de success, cu priză la public, așa cum s-a întâmplat și cel puțin în ultima perioadă, când reprezentanții Filialei Uniunii Artiștilor Plastici din județul nostru au organizat acțiuni intens gustate de către iubitorii de frumos din Vâlcea.

Mariana Frătița – Timp in spațiu mioritic

Spatiul Galeriei Cozia Pasaj 1 a oferit publicului din municipiul Rm. Valcea o expozitie de arta decorativa semnata de artista gorjeana Mariana Fratita, membra a filialei UAP Tg Jiu !

Seria de lucrari prezentate ilustreaza, prin diversitati generoase de materiale, o serie de tapiserii si colaje textile, un concept artistic racordat la un spatiu in care traditia si semnificatia simbolului ofera solutii compozitionale admirabile. Alaturi de o atenta executie tehnica, toate aceste caracteristici tradeaza inspiratie, pasiune si asumarea unui concept artistic consistent si matur.

Amintim faptul ca expozitia a fost organizata de filiala UAP Valcea fiind coordonata direct de maestrul Gheorghe Dican in calitate de curator

Angela Tomaselli – Arhitecturi suprapuse

Galeria Artex atrage interesul publicului larg prin momente inedite dar mai ales prin lucrarile binecunoscutei artiste Angela Tomaselli. Programul vernisajului a cuprins o prezentare cu elemente vestimentare revalorizate si un recital de blues sustinut de muzicienii Alex Tomaselii si Raluca Stoica !

SEMNE DE PRIMAVARA

Unul din proiectele expozitionale colective organizat de filiala UAP Valcea la Galeria Artex a devenit traditional in ultimii anii ! Vernisajul desfasurat aseara in galeria valceana, a marcat deschiderea unei noi editii a salonului „Semne de primavara” atragand, si de aceasta data, atentia publicului prin diversitatea elementelor stilistice si multitudinea modalitatilor de exprimare vizuala.

Printre participanti regasim artisti plastici valceni dar si din zona Olteniei :Gheorghe Dican, totodata si curatorul acestui proiect, Aurelia Ceuca Sanda, Traian Boicescu, Tina Popa, Daniel Stancu, Angela Tomaselli, Petti Velici, Claudiu Schiteanu, Olga Popescu, Georgiana Poenaru, Dan Dimulescu, Marcel Dutu, Cristina Botez-Bacicu, Andreea Hereseanu, Irina Ionescu, Daniela Deaconu, Ramona Slug, Teodora Scurtu sau slatineanul Marius Cioc ( debut pe scena artistica valceana ). Felicitari tuturor!

Sonoritati – Catalin Podoleanu

Vernisaj Pictorul Gheorghe Dican – Președintele Filialei Vâlcea a UAP România, deschizând expoziția pictorului Cătălin Podoleanu. Criticul de artă – Luiza Barcan “Artist cu o deja bogată activitate şi cu numeroase participări la expuneri de grup,

SALONUL NATIONAL DE ARTA CONTEMPORANA ,,TEMEIURI”

SALONUL NATIONAL DE ARTA CONTEMPORANA ,,TEMEIURI” aflat la editia a XII-a s-a deschis vineri 5 mai 2017 in Sala de expozitii Constantin Brancusi de la Parlamentul Romaniei . Initiatorul proiectului, domnul GEORGE RADU SERAFIM impreuna cu reprezentantii Fundatiei I.Hasdau au reusit sa produca un adevarat eveniment cultural. …Colectivul de organizare a fost alcatuit din : Gheorghe Dican presedinte juriu, Luiza Barcan, Roxana Pasculescu, Dan Munteanu, Ilie Cioarta, Vasile Soponariu, Bogdan Hojbota, Zuzu Caratanase, Marius Barb, Marius Tita, membrii……Expozitia, extrem de diversa, a reunit pe simeze un numar important de artisti reprezentand aproape toate genurile de arta…..Va prezentam cateva fotografii de la vernisaj…

1 2 3